Info voor 1ste bachers – Update 2016

Prachtig: een nieuwe lading toekomstige biomedici! Om jullie eerste dagen zo vlot mogelijk te laten verlopen, geven we deze onmisbare info mee.

BSR: Biomedische Studentenraad

Goed zo, de weg naar onze website heb je gevonden. Maar wat is BSR nu eigenlijk? De BSR is een verzameling van biomedische UGent studenten die zich voor jullie inzetten. Waar het VBK voor de ontspanning zorgt, doen wij de serieuze zaken:

  • Biomedische studenten vertegenwoordigen in de Opleidingscommissie en in andere bestuursorganen.
  • Een efficiënte communicatiestroom tussen proffen en studenten vormen (in beide richtingen).
  • Jullie aanspreekpunt zijn, voor alles wat met de richting te maken heeft.
  • Opleidingsgerelateerde activiteiten/evenementen organiseren.

Meer info over BSR vind je hier en op andere pagina’s van deze website. Voel je verantwoordelijkheidszin opborrelen, of wil je gewoon eens meepraten over de opleiding? Bekijk de pagina Stuver worden.

Help!

Lees zeker onze Help!-pagina eens door. Het doet evengoed dienst als een must-read gids voor elke eerstejaarsstudent. De pagina is opgedeeld in verschillende stukken:

  1. Inleiding
  2. Ik heb een probleem! Waar kan ik terecht? De titel zegt alles. Hier worden per type probleem de juiste aanspreekpersonen opgesomd.
  3. Waar is welk auditorium? De beste gids van het UZ en het Rommelaere-instituut.
  4. Erasmus. Want vroeg beginnen voorbereiden is cruciaal.
  5. Tips en tricks. Dé must-read van de Help!-pagina.
  6. Nuttige links. De UGent-site is niet de meest simpele website ter wereld. Daarom hebben we hier de belangrijkste links opgesomd.

Boeken

De boeken worden verkocht via onze studentenvereniging, de Vlaamse Biomedische Kring (VBK). Alle boeken worden verkocht op de introductiedag van 23 september. Heb je toch nog vragen, kan je die stellen aan de studiepraeses van het VBK.

Facebookgroep

Indien je er nog niet in zat, hier is de link naar de officiële Facebookgroep voor 1ste bachelor.

Samenvattingen en examenvragen

Sinds enkele jaren worden door studenten de examenvragen bijgehouden en op deze site gepost. Zo is het makkelijker te weten wat je kunt verwachten op het examen. Bij mondelinge examens beginnen we steeds een documentje op Facebook. Dat wordt later hier op de site gezet. Bij een schriftelijk examen mag je steeds zelf een document opstellen en via het uploadformulier doorsturen.

Ook samenvattingen staan op de website. Zie het als een gratis Stuvia, enkel voor biomedische studenten. Dus als je je altruïstisch voelt: deel die pareltjes van samenvattingen met al je medestudenten en upload ze via het uploadformulier. Iedereen zal je dankbaar zijn. 😉

Eten over de middag

In en rond het UZ zijn er verschillende plaatsen om iets over de middag te eten. In het StudentenTrefCentrum, op het gelijksvloers van B3, worden belegde broodjes, salad-bowls, soep, desserts, etc. verkocht. Het kan er over de middag wel wat druk zijn.

Naast de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen (FFW), aan de overkant van de Corneel Heymanstraat, bevindt zich de studentenresto van Home Boudewijn. Om 11.15u is er altijd veel plaats (de FFW heeft meestal pas gedaan rond 12u). Je kunt er kiezen uit broodjes/salad-bowls, twee warme maaltijden en een vegetarische maaltijd. Het zelfde geldt voor de resto in S5 op campus De Sterre. Die resto is wel iets verder. Het menu van de UGent-resto’s kan je hier checken. In alle UGent-resto’s is het mogelijk om met een studentenkaart te betalen via Epurse.

Heb je les in het Rommelaere-instituut, dan kan je aan de overkant van de straat in de resto van HoGent eten. Ook daar wordt een UGent-studentenkaart aanvaard.

WiFi

In de meeste auditoria is er WiFi via het Eduroam-netwerk. Aanmelden kan met “minervagebruikersnaam@UGent.be” en je UGent wachtwoord. Meer info vind je op de Helpdesk-site van UGent.

Printen/scannen/kopiëren

Printen, scannen en kopiëren kan aan een mooie prijs in de verschillende bibs van de unief. De dichtstbijzijnde is het Kenniscentrum Gezondheidszorg Gent (KCGG), of in de studentenmond: de Biomedische Bib. Die bevindt zich op het gelijksvloers van K3.

Vooraleer je kan printen, moet je geld op Epurse zetten. Meer info vind je hier.

 

Heb je vragen? Stel ze aan je jaarverantwoordelijke, of gebruik het contactformulier.

 

© Foto: Beeldbank UGent, Hilde Christiaens